LAT relatie? Ook dan is het slim om samen zaken te regelen.

LAT relatie? Ook dan is het slim om samen zaken te regelen.

LAT relatie? Ook dan is het slim om samen zaken te regelen.

De ‘LAT relatie’ wordt steeds populairder. Latters wonen ieder in hun eigen huis en regelen hun eigen geldzaken. Ze hebben dus geen gemeenschappelijke huishouding. Hierdoor hebben zij voor de wet geen ‘speciale positie’ zoals bijvoorbeeld getrouwde stellen dat wel hebben.

De levensgezel. Meer dan gezellig.


Heb je een LAT relatie? Dan kun je voor de wet worden aangemerkt als ‘levensgezel’. Dit betekent, in een beperkt aantal gevallen, dat je gelijke rechten hebt als een formele partner. Voor een buitenstaander is het echter niet altijd duidelijk of je de levensgezel bent van je partner. Het is daarom verstandig om elkaar met een levenstestament te machtigen voor het nemen van beslissingen, als één van jullie daartoe niet meer in staat is.

Ook in een LAT relatie moet je gemeenschappelijk bezit goed regelen.

Als je gemeenschappelijke eigendommen hebt, zoals bijvoorbeeld een vakantiewoning, is het verstandig om hierover goede afspraken te maken. Als je wilt dat je LAT partner bepaalde zaken van je erft, is het maken van een testament erg belangrijk.

Een LAT relatie geeft je veel vrijheid, maar er is ook weinig in de wet voor geregeld. Vandaar dat je Netwerknotaris het ‘LAT consult’ heeft ontwikkeld. Tijdens een LAT consult kun je onder andere regelen welke beslissingen je partner voor je neemt als je dat zelf niet meer kan. Verder kun je regelen wat je partner erft en uiteraard kun je afspraken maken over gemeenschappelijke eigendommen.

Meer informatie over het LAT consult?

Neem dan contact op met de Netwerknotaris.

direct notariële hulp